Sunday, December 7, 2014

Extravaganja Body Care - Kozmetika na bazi ulja konoplje


Ako bi vam neko rekao ''konoplja'', da li bi vam prva asocijacija bila mleko za telo ili balzam za kosu? Verovatno ne bi. Iskreno, ne bi ni meni da nisam počela da koristim proizvode sa ovim, ne tako tipičnim sastojkom za kozmetiku. 
Početkom leta sam naručila par proizvoda sa sajta Beovita i nisam znala šta da očekujem, Znala sam samo da žarko želim da ih probam jer sam mnogo čitala o pozitivnom dejstvu ulja konoplje. 


Mleko za telo

Mleko za telo je smešteno u slatku, debeljuškastu, bočicu zapremine 300 ml. Prvo što sam zapazila, čim sam odvrnula poklopac je miris. Miris, koji mi je bio toliko odbojan da sam mislila da od moje upotrebe mleka neće biti ništa. Srećom, shvatila sam da se ne zadržava na koži i to me je oraspoložilo i navelo da nastavim sa korišćenjem. 
Već nakon prvog mazanja, koža mi je bila mnogo lepša, hidrirana i meka. Učinkom sam bila toliko zadovoljna da bih nastavila da ga koristim čak i da se ''miris'' mleka zadržavao na koži. Koža ga prilično brzo upije ali ostaje vlažna.
Uz hladno ceđeno ulje konoplje, mleko sadrži i kakao maslac, karite maslac, bademovo ulje, eteriča ulja vanile, ruzmarina, narandže i semena grožđa.
Ulje za telo

Svi proizvodi koje sam probala imaju sličan miris ali za moj ukus najpodnošljiviji je miris ulja za telo. Čini mi se da miris badema preovladava. Može se koristiti i za masažu a u sebi ima i prirodni UV faktor. Kao i mleko, koža ga vrlo brzo upije i ostaje meka. Razlika između mleka i ulja, bar u mom slučaju je ta što nakon mazanja mleka koža ostaje vlažnija.
Pored hladno ceđenog ulja konoplje, u sastavu se nalazi i maslinovo ulje, bademovo ulje, eterično ulje vanile i ulje semena grožđa. 


Balzam za kosu

Ovo nije jedan od onih balzama koji će vam momentalno pomoći pri raščešljavanju kose i učiniti da prsti sami klize kroz nju. Mene balzam najviše asocira na kremu koju kosa upije. U početku mi je bilo čudno da koristim balzam koji mi ne pomaže da raščešljam kosu dok je još mokra ali sam odlučila da mu ipak dam šansu. Iako mi nije pružao onaj prividan, momentalan osećaj glatkoće, kosa mi je delovala nahranjeno, što me je prijatno iznenadilo.
Svaki put kada kupujem neki proizvod za kosu, jedan od bitnih (ali ne i presudnih) faktora mi je lep miris koji se po mogućstvu što duže zadržava na kosi. To ovde nećete dobiti. Štaviše, biće vam drago što se ne zadržava :) Šalu na stranu, mislim da balzam nema lep miris ali takođe se ni ne zadržava na kosi. Moju kosu, koja je bezbroj puta farbana, veoma lepo neguje i hrani i sigurno ću ga ponovo kupiti.
Pored ulja konoplje, balzam u sebi sadrži i ekstrakt grejpfruta.
Proizvodi ne sadrže THC (tetrahidrokanabinol) i nisu testirani na životinjama.

Sve cene, kao i dodatne informacije, možete pronaći na sajtu Beovita.rs


Do narednog posta,

xoxo

Jovana

7 comments:

 1. Da li mozes da uslikas sastav proizvoda?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Naravno, ali mogu tek za 3-4 dana jer nisam trenutno kod kuce.

   Delete
 2. Čim sam videla naziv pomislila sam kako će proizvodi smrdeti. Iako si zadovoljna učinkom, taj potencijalni smrad, a i pakovanje me odbija. Moja površna strana izbija ovde. :D

  ReplyDelete
 3. Prvi put sam se susrela s Extravaganja kozmetikom u Sloveniji i jako su me privukli proizvodi, no u konačnici nisam ih uspjela probati :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ako uspes da ih probas, javi da li si zadovoljna :)

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...