Monday, September 14, 2015

Čaj za kadu DIY


Smatram da nakon napornog dana nema lepšeg osećaja od onog kada ''zaronite'' u toplu kupku. Čajevi za kupanje su sve popularniji i mnogi poznati brendovi izbacili su na tržište svoje verzije. Obzirom da su u našoj zemlji ti brendovi nedostupni, kao i činjenica da su njihove verzije ovog malog ugođaja nerealno skupe, rešila sam da proučim recepte i sama napravim ovaj ''napitak'' za telo. 


Proučavajući recepte, shvatila sam da pravila nema. Pored soli za kupanje, biljke dodajete po svom izboru, u zavisnosti od toga da li imate neki problem sa kožom ili pak težite ka opuštajućoj kupki za pred spavanje
So za kupanje sam pronašla u dm-u. Izabrala sam so iz Mrtvog mora bez veštačkih dodataka. Kutija sadrži 3 kesice od po 500 grama. Mislim da je ovo više nego dobra opcija jer za cenu od oko 300 RSD dobijete kilogram i po soli. Jedna kutija je meni bila dovoljna za nešto više od dvadeset kesica čaja.

Obzirom da sam pravila različite kesice, u činiji sam mešala so sa čajevima koje sam kupila iz rinfuze. Svaku kesu soli od 500 grama, mešala sam sa različitim kombinacijama biljaka. 


Kesice koje sam koristila su takođe iz dm-a. Napravljene su od papira izbeljenog bez upotrebe hlora a jedna kutija sadrži 100 kesica. Koristim ih već dugo jer su odlične ako pijete čajeve iz rinfuze. Ovog puta su takođe dobro koristile jer su prilično velike pa može da stane dovoljna količina soli i biljaka. 


Svaku kesicu sam napunila skoro do vrha i vezala kanapom. Kako bi vizuelno bile lepše, dodala sam ''etikete''. 


Nakon samo desetak minuta, kesice čaja su gotove. Možete uživati u njima ali su takođe zanimljiva ideja ako želite nekoga da obradujete DIY poklonom. Pored soli za kupanje i raznih biljaka, možete dodati i par kapi eteričnog ulja po izboru.

Ako odlučite da pobate čaj za kupanje, javite mi utiske :)


Do narednog posta,

xoxo

Jovana

14 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...