Nakon objavljivanja fotografije sa ovim ukusnim keksićima, dobila sam par pitanja, kako, šta, koliko... To je bilo sasvim dovoljno da dobijem ideju da objavim recept i ''oživim'' meni dragu, nepravedno zapostavljenu, kategoriju na blogu.
Keksići sa puterom od kikirikija su veoma popularni u Americi i postoji mnogo sličnih recepata a ja ću danas pisati o jednom koji mi se pokazao kao najlakši i najbrži.
Potrebno je:
100 grama kikiriki putera
200 grama žutog šećera
2 jajeta
100 grama putera
250 grama brašna
pola kašičice sode bikarbone
pola kašičice praška za pecivo
pola kašičice ekstrakta vanile
listići badema (po želji)
Priprema:
U dublju posudu sipati kikiriki puter, šećer, jaja i puter. Dobro sve izmešati i dodati sodu bikarbonu, prašak za pecivo i ekstrakt vanile. Na kraju dodati brašno. Ako je smesa suviše mekana, dodati još malo brašna.
Kada je smesa lepo sjedinjena, praviti kuglice koje je potrebno uvaljati u šećer a zatim ređati na papir za pečenje. Potrebno je ostaviti dovoljno prostora između svake kuglice jer ih pre ubacivanja u rernu treba pritisnutu, kako bi dobile oblik kao sa fotografije. Po želji staviti listiće badema.
Peći na 250 stepeni oko 6 minuta, zavisno od veličine keksića i jačine rerne.
U zavisnosti od veličine kuglica, od ove smese možete dobiti oko 20 keksića prečnika 5cm.
Recept je veoma jednostavan a keksići ukusni. Ako ga probate, javite mi da li vam se sviđa :)
Do narednog posta,
xoxo
Jovana