Saturday, January 23, 2016

iHerb kupovina i prvi utisci + Poklon (VII)


Prva iHerb kupovina u ovoj godini dogodila se sasvim neplanirano. S obzirom na to da iHerb nudi široku ponudu suplemenata po mnogo pristupačnijim cenama nego kod nas, ovog puta sam trebala da naručim samo za drugaricu jednu kutiju vitamina. Kako je cena dostave svakako 4$ a iznos pošiljke je bio mnogo niži od onog koji podleže carini, odlučila sam da iskoristim ''prazno mesto'' i počastim sebe, ali i jednu od vas, nekim sitnicama. 


Pre tri godine, kada sam imala hitno zakazanu intervenciju skidanja mladeža za koji se sumnjalo da je karcinom kože, obećala sam sebi da ću se sunčati u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, samo par dana tokom leta, dok solarijum više nije dolazio u obzir. Iako ni ranije nisam preterivala, donela sam tu odluku i pridržavam je se. Zbog svega toga, nedostaje mi izgled osunčane kože, pogotovo zimi kada sam posebno svetle puti. Sa većinom preparata za samopotamnjivanje koje sam probala nisam bila zadovoljna i zato sam se dugo premišljala da li da naručim Caribbean Solutions ili ne. 
Kako sam pročitala mnogo pozitivnih kritika, rešila sam da mu ipak dam šansu. Svi sastojci su prirodni a oni koji čine najveći deo proizvoda su organski, što se ne viđa često u proizvodima ovog tipa. Koristi se dva dana uzastopno nakon čega treba da aktivira melanin koji postepeno potamnjuje kožu. Naišla sam i na komentare da je jedan od retkih koji ne ostavlja miris paljevine, što je slučaj sa većinom proizvoda ovog tipa, kao i da daje veoma prorodnu boju. Nakon prvog korišćenja, vidi se blaga razlika a o tome kako se kasnije ponašao, pisaću ako ima zainteresovanih :)

Na sajtu ga možete pogledati OVDE.



Još jedan proizvod koji se na iHerb-u može kupiti po mnogo pristupačnijoj ceni nego kod nas je ulje vitamina E. Dolazi u preslatkoj staklenoj bočici od 15 ml. Ulje vitamina E je odlično za suvu kožu, nepravilnosti i ožiljke. Preporučuje se za negu suve kože lica i zbog toga sam ga prvenstveno i naručila. Potrebno je samo par kapi umasirati u kožu a može se dodati i u kreme. Mojoj koži veoma prija i sigurno ću ga još dugo koristiti. 

Na sajtu ga možete pogledati OVDE



Ulje divljeg origana je nešto što smatram da bi svako trebao da koristi, naravno ukoliko mu određeno zdravstveno stanje to ne zabranjuje (npr. trudnoća, dojenje,..). Smatra se najjačim biljnim antiseptikom. Posebno je dobro konzumirati ga tokom epidemija virusa. Nisam doktor i ne želim da ulazim u detalje i bilo kome preporučujem proizvode ovog tipa, pa ko želi neka se dodatno raspita. 

Na sajtu ga možete pogledati OVDE



Pozitivni komentari su i kod ovog proizvoda doprineli tome da završi u mojoj korpi. Odličan odnos cene i kvaliteta, kao i to što svoje proizvode ne testiraju na životinjama, čine e.l.f. jednim od meni dražih brendova na iHerb-u. Korektor mi se veoma svideo za posvetljivanje dela ispod očiju i ostatka lica gde je to potrebno. Sa suprotne strane se nalazi hajlajter, drugačiji od svih ostalih koje sam probala. Bele je boje i više posvetli određeni deo nego što reflektuje svetlost. Takođe, može se koristiti kao baza za senku. Iako sam nailazila na promašaje kada se radi o e.l.f. dekorativi, smatram da je dosta proizvoda vredno pažnje a ovo je jedan od njih. Pogotovo ako se uzme u obzir cena od 3$.

Na sajtu ga možete pogledati OVDE



iHerb nudi širok spektar ''zdravih'' pasti za zaube, bez štetnih sastojaka. Ranije sam već koristila pastu sa cimetom ali ova je potrpuno drugačija. Ako se sećata onih žvaka sa cimetom za koje imate osećaj da se greju u ustima, e onda znate i ukus ove paste :) Pakovanje je prilično veliko a cena na akciji je bila 1$ pa smatram ovo odličnim ulovom. 

Na sajtu je možete pogledati OVDE



Kirk's Castile je jedan od poznatijih proizvođača sapuna, osnovan 1839. godine. Poznati su po svojoj verziji sapuna sa prirodnim kokosovim uljem a ja sam ovog puta odlučila da probam verziju sa alojom. Upotrebom ovog sapuna proizvođač obećava meku i hidriranu kožu ali je još rano da se složim sa tim ili opovrgnem. Svakako od mene dobijaju pozitivne kritike jer su još jedan brend koji se protivi testiranju proizvoda na životinjama. 

Na sajtu ga možete pogledati OVDE


e.l.f. Glitter Eye & Ecotools Holiday set

Dva proizvoda o kojima nemam prve utiske ali se nadam da će ih imati jedna od vas. Više o tome na kraju posta :)


iHerb često ubaci deo promotivnog materijala kao poklon a ja sam ovog puta dobila krpicu za brisanje naočara.


***
Za sam kraj, kao i uvek, želim da nagradim jednu od vas. S obzirom na to da ne zahtevam nikakve posebne uslove od vas osim da živite na teritoriji Srbije ili imate nekog na čiju adresu bih mogla da vam pošaljem nagradu (zbog komplikovanog načina slanja za druge zemlje) i da ne ostavljate duple komentare, molim vas da te uslove ispoštujete. 

Poklon sadrži:
- e.l.f. Glitter Eye set sa dve senke i prajmerom 
- Labello Original
- Ecotools mini set od tri četke
- Sephora lak za nokte
- Golden Rose Dream Eyes Eyeliner krem boje

Ispod fotografije sa poklonom, ISKLJUČIVO na Facebook stranici Jovanin Kutak - Blog, ostavite komentar o kojem proizvodu iz ovog posta biste želeli da čitate nešto više. Igramo se nedelju dana, nakon čega ću objaviti ime dobitnika takođe na Facebook stranici. 


Molim vas da dobro pročitate pravila! Komentare ostavljene na pogrešnom mestu i one koji nisu u skladu sa navedenim pravilima neću uzimati u obzir.

Ako još niste kupovali preko iHerba, možete iskoristiti popust od 5$ na prvu kupovinu uz kod ZGL944.

Srećno svima :)

Do narednog posta,

xoxo

Jovana


21 comments:

  1. Ti uvek nadjes nesto zanimiljivo. :))))

    ReplyDelete
  2. Now food pasta za zube sa cimetom...deluje i vise nego zanimljivo..pozz super si

    ReplyDelete
  3. Jedno pitanje: Do koje cene pošiljka ne podleže carini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Do 50 eura :) Vise mozes procitati na sledecem linku: http://www.carina.rs/lat/Informacije/FAQ/Stranice/postanskeposiljke.aspx

      Delete
  4. Znači, ptt je svakako 4$, kako god okreneš ili možda zavisi od težine paketa? :) Čula sam za taj sajt, ali nekako se nisam usudila da naručujem... Koliko je trebalo da stigne paket? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odgovorila sam ti na fb-u ali evo i ovde cu, u slucaju da nekoga jos zanima :) Dostava je 4$ a paket stigne izmedju dve nedelje i mesec dana, tako je bar do sada bilo u mom slucaju, osim jednom, kada su bili praznici pa sam duze cekala.

      Delete

  5. Cococare - Vitamin E (ulje)imam previse suvu kozu kako lica tako i tela,pa mislim d bi ovo ulje,a jos i vitamin E odgovarao za mene.

    ReplyDelete
  6. Meni jedino nije jasno kako ja i dalje ništa poručila nisam sa ovog sajta :D
    Pročitala sam sve tvoje postove ovog tipa i prečešljala sajt milion puta, stvarno su odlične stvari u ponudi. :)
    A na fejsu se kuckamo o čemu želim da pišeš opširnije ! :)

    ReplyDelete
  7. Tvoji paketi sa iHerb - a su uvek zanimljivi :). U zadnje vreme sam " luda " za četkicama za šminkanje, stalno dopunjujem svoju kolekciju ...Trenutno imam RT, Blush i divne,šarene četkice iz Essence LE kolekcije a Ecotools nijednu, i imam nameru da to promenim :).

    ReplyDelete
  8. iHerb je zakon, naročito sada kad prelaze i pružaju mogućnost plaćanja putem pay pal-a :) Super ulov Jole :*

    ReplyDelete
  9. kakva je krema za samopotamnjivanje?razmisljam da je uzmem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se bas mnogo dopada! Pise da se koristi dva dana zaredom ali ja sam prilicno zadovoljna bojom nakon jednog mazanja pa tako i koristim i boja mi traje 7-10 dana i ravnomerno se skida. Nema onog neprijatnog mirisa, tacnije ima ali najminimalnije i to samo prvi dan. Malo je potrebno i lepo se razmazuje, i bude bele boje pa se lepo vidi gde se utrljava. Eto to je onako ukratko :) Ako te jos nesto zanima, tu sam :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...