Friday, March 27, 2015

Akvabent - Aktivni kiseonik (Moje iskustvo + Iznenađenje)


Aktivni kiseonik je nešto za šta sam prvi put čula pre par godina i to sasvim slučajno. Sećam se kao juče da je bilo... Bilo je leto, temperatura od koje se i asfalt topio. Sedela sam u bašti jednog kafića kada je prišla mamina prijateljica, sa kesom punom nekih bočica, od toplote i žurbe jedva uspevajući da nam u par rečenica objasni o čemu se radi. Objasnila nam je kako joj je tu ćerka sa mužem, koji inače žive u inostranstvu i kako za par sati kreću na aerodrom ali da se nikad ne vraćaju kući bez aktivnog kiseonika koji kupuju za sebe i svoje prijatelje. Ne sećam se tačnog razloga zbog kojeg su ga ovde kupovali ali mislim da je razlog bio jer se kod njih nije mogao naći u slobodnoj prodaji. 

Gotovo je u jednom dahu izgovorila tih par rečenica i otišla svojom putem. Naravno, moja znatiželja mi nije dala mira i istog dana sam se uputila ka apoteci da i ja probam kakav je to sprej koji je neko spreman da nosi u koferu, par hiljada kilometara.


Od kada sam počela sa korišćenjem aktivnog kiseonika, nisam prestajala da ga koristim. Nisam sigurna od koliko se proizvođača može pronaći na našem tržištu ali ja sam koristila od dva, koja se mogu pronaći u apoteci u koju stalno odlazim. Kupovala sam oba, u zavisnosti koji su kada imali u ponudi. Što se tiče učinka, sa oba sam bila zadovoljna ali sam Akvabent presipala u prazne bočice (kakve se mogu kupiti u apoteci) jer nisam bila zadovoljna raspršivačem. Nisam ni pomišljala da presipanjem mogu da umanjim delotvornost samog proizvoda, iako sam ja i nakon presipanja bila zadovoljna rezultatima.

Verovatno bih još uvek činila istu grešku da me nisu kontaktirali iz Akvabenta, sa obaveštenjem o tome da sada koriste raspršivač drugog proizvođača kao i da se presipanjem umanjuje učinkovitost proizvoda. Informacija o novom raspršivaču me je obradovala jer je Akvabent bio onaj koji su češće imali u apoteci u koju odlazim a to je značilo kraj presipanju :) I da, novi raspršivač je odličan :)

Primena

Akvabent je kozmetički proizvod, na bazi aktivnog kiseonika. Što se tiče primene samog proizvoda, ona je zaista široka ali ja ću se bazirati na onome za šta ga ja koristim. Već par godina, aktivni kiseonik je sastavni deo moje jutarnje i večernje nege lica. Naprskam ga na čisto lice i nakon par minuta nanesem ostale prizvode koje koristim. Nesporno je da od kako ga koristim, jako retko se dešava da mi se pojavi neka bubuljica. I kada se pojavi, najčešće bude hormonska, koju nijedan kozmetički preparat ne bi mogao da spreči.


Pored nege lica, aktivni kiseonik koristim i nakon depilacije. Moja koža je veoma osetljiva i svaki put nakon depilacije, postoje mesta koja se bez izuzetka upale. Od kako sam počela da koristim aktivni kiseonik, nosim ga sa sobom kada idem na depilaciju i koža mi se vrlo brzo smiri a iritacija je dosta smanjena ili je ni nema.


Pored toga što sam aktivni kiseonik koristila u kozmetičke svrhe, koristila sam ga i u medicinske. Nakon jedne rutinske kontrole mladeža, zakazano mi je hitno uklanjanje istog, hirurškim putem. Iako je bilo leto (vreme kada se takve intervencije ne rade) meni je zbog ozbiljnosti situacije zakazano odstranjivanje za četiri/pet dana. Zbog veoma visokih temperatura tih dana, rana mi se upalila i prizor je bio više nego strašan. Svakim danom rana je izgledala sve gore i došla je do tog stadijuma da mi se videla kičma, jer se mladež nalazio tačno na sredini leđa. Kada su mi saopštili da će mi za par dana raditi reviziju ako se stanje ne popravi, znala sam da nešto moram preduzeti jer mi se nikako nije prolazilo još jednom kroz sve to. Konsultovala sam se sa doktorkom koja se složila da počnem sa prskanjem aktivnog kiseonika i isti dan sam počela da ga koristim tri puta dnevno. Da skratim priču jer sam je već dovoljno odužila, sve se nakon par dana smirilo i zaraslo. Naravno, ožiljak je ostao ali meni je najbitnije bilo da se sve dobro završi.


Mišljenja o učinku proizvoda na bazi aktivnog kiseonika su podeljena. Dok ga neki obožavaju, drugi smatraju da je obična vodica koja izaziva placebo efekat. Nisam stručnjak i ne volim da tvrdim nešto za šta nisam kompetentna ali moja iskustva su veoma pozitivna i svakako spadam u grupu obožavalaca :) 
U nastavku teksta, možete pročitati pravila, kako da dođete do jedne bočice za sebe i sami testirate učinkovitost.

Pravila

Zahvaljujući ljudima iz Akvabenta, jedna od vas će dobiti priliku da se i sama uveri u delotvornost aktivnog kiseonika. Potrebno je samo na Facebook stranici, ispod ovog posta, ostaviti komentar. U komentaru napišite zbog čega biste najviše želeli da probate Akvabent.

Pored toga, potrebno je da živite na teritoriji Srbije, zbog slanja nagrade. Jedna osoba se može prijaviti samo jednom, igrajmo se fer :)

Igramo se nedelju dana, tačnije do 3. aprila.

Srećno!




Do narednog posta,

xoxo

Jovana


27 comments:

  1. :(((((((((((( nisam znala za mladež, prokletnik. Nadam se da više ne radi probleme.
    Želim ovo.
    I sad, znajući sebe, neću prestati tražiti dok ne nađem :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, bas me je namucio :( Dodji, cuvacu ti jednu bocicu :)

      Delete
  2. Koristila sam baš Akvabent. Nisam imala neki konkretan problem, a nisam primetila ni da mi je nešto lepša ili drugačija koža lica. Prskala sam ga i na posektotine po prstima i slično, i fino je što ne peče:) Meni je najprijatniji za osvežavanje lica po vrućini, posebno van kuće. Sve u svemu, meni je ok, no nije mi među neophodno potrebnim proizvodima.

    ReplyDelete
  3. Odoh u apoteku da vidim ima li ovaga kod nas!!! :DDDDDDDDDDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da nam poste nisu takve kakve jesu, rado bih ti ga poslala ali sve sto sam do sada slala nije se dobro zavrsilo :/

      Delete
  4. Zbog zdravstvenih problemana kozi nogu,a cula sam za njegovu delotvornost u tom slucaju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala ali svakako ne moze da odmogne :)

      Delete
  5. Deluje kao odlican proizvod. :)

    ReplyDelete
  6. Super stvar čini mi se.Prvi put čujem za nju,nisam je ni viđala u apoteci,ako vidim,kupit ću vjerovatno.Odlična recenzija,hvala ti što si nas upoznala sa ovim proizvodom. :)

    http://nikifashionn.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Mislim da je dobra i korisna stvar, nisam imala prilike da probam. Tako da bih volela da ga dobijem. :)

    ReplyDelete
  8. Zelela bih izprobati iupoznati se sa ovim proizvodom ♥

    ReplyDelete
  9. Volela bih da probam ovako dobar proizvod kako bi mi koza bila lepsa za leto! Maja Fox

    ReplyDelete
  10. Do sada sam ga koristila samo nakon skidanja šminke, ili leti posle celodnevnog kupanjca na moru ili bazenu i stvarno je čudesna stvar. :) Nisam znala da može i posle depilacije, probaću prvom prilikom, proklete da su te osetljive zone! :) Hvala na savetima i iskreno se nadam da su nevolje sa mladežom iza tebe. :*

    ReplyDelete
  11. Nisam koristila, a volela bih baš zbog tih dosadnih bubuljica koje se pojavljuju kad ne trebaju :-)
    https://www.facebook.com/gordana.bogdanovic.39/posts/664603556999864?pnref=story

    ReplyDelete
  12. Nisam koristila ali bi volela probati zbog osetljivog lica, a najvise sad kad sam procitala tvoj tekst zbog mladeza kojeg imam na licu, kojeg sam zakacila pre pola godine i plasim se da kad odem doktoru isto ce mi reci da ga odstranim, a zao bi mi bilo jer sam se navikla na taj detalj na licu, takodje plasim se i oziljka na tom mestu :/

    ReplyDelete
  13. Upravo zbog iritacije na kozi,nakon depilacije...volela bih da probam

    ReplyDelete
  14. Sta mogu da uradim da dobijem jednu bocicu?
    ZELELA BIH DA PRENESEM SVOJE UTISKE..IMAM ALERGIJE KOJE NE ZNA NIKO NA CEGA SU:PRASINA,POLEN,SVE I SVASTA..RUKE MI NATICU I NE MOGU DA IH SKUPIM,BUTINE MI SE UPALE I IZADJU MI KOPRIVNJACE,A STOPALA PONEKAD SVRBE...PRSNEM JEDNOM/DVAPUT PREKO MESTA GDE JE IRITACIJA I KAO DA NISTA NIJE BILO..Takodje,ALERGIJA NA SUNCE,UZASAN SVRAB PO STOMAKU I SVEMU,OPET PRSNEM I GOTOVO..KO NE VERUJE NEKA PROBA SAM!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...