Tuesday, March 29, 2016

BaByliss PARIS / Figaro (38mm XL)


Dolazak poznatih brendova na naše tržište me svaki put posebno razveseli. Ovog puta, postali smo bogatiji za jedno poznato ime kada je stilizovanje kose u pitanju. Radi se o brendu BaByliss PARIS koji nam dolazi iz Francuske a pored širokog asortimana stajlera za kosu, prepoznatljivi su i po svom automatskom Curl Secret figaru.


Figaro koji sam ja imala priliku da isprobam i koji ću vam predstaviti je najveći u ponudi, tačnije, ima najširi prečnik i namenjen je veoma krupnim, blagim loknama/talasima. 

Već na prvi pogled, vidi se da je uređaj veoma kvalitetno urađen. Hladni vrh omogućava lakše rukovanje uređajem i smanjuje mogućnost da se slučajno opečete prilikom uvijanja kose. 
Najvažniji deo svakog stajlera za kosu je svakako grejna površina a kod ovog figara je ona takođe odlično urađena. Zahvaljujući Sublim' touch premazu, kosa klizi po grejnoj površini bez čupanja a nakon uvijanja je meka i sjajna. 
Na sredini se nalazi ugradni držač koji služi za oslanjanje uređaja dok je vruć, kako ne biste izgoreli površinu na kojoj ga držite.


Prsten za odabir temperature je podeljen na deset podeoka kako bi se temperatura prilagodila različitim tipovima i stanjima kose. 

Preporučene temperature po tipovima kose su:

1-4 za finu, blajhanu ili oštećenu kosu
5-7 za normalnu, obojenu ili talasastu
8-10 za gustu ili kovrdžavu kosu

Ipak, najbolje je početi sa nižom temperaturom koju ćete kasnije povećavati kada vidite šta vam najviše odgovara. Moja kosa je gusta i farbana a najviše mi odgovara da temperaturu podesim na 7. Najviša temperatura iznosi 180°C. 


Uređaj se uključuje i isključuje na dva zasebna dugmeta ispod kojih se nalazi indikator lampica. Kada lampica prestane da treperi, uređaj je postigao željenu temperaturu i spreman je za upotrebu.

Još jedna dobra stvar kod ovog figara je i obrtni kabl koji se rotira za 360° i time olakšava rukovanje, bez uvrtanja.


Za razliku od većine sličnih proizvoda, BaByliss figaro se može koristiti kako na suvoj, tako i na mokroj kosi. Ipak, moj savet vam je da se trudite da uvijate suvu kosu jer ćete je tako manje oštetiti. Održavanje je takođe vrlo jednostavno, potrebno je sačekati da se uređaj ohladi a zatim ga prebrisati vlažnom krpom. Budite samo sigurni da ste uređaj isključili iz struje prilikom brisanja, kao i da treba da bude potpuno suv pre sledeće upotrebe.

U nastavku, možete pogledati figaro na delu, kako izgleda na mojoj kosi.

Podatak koji je takođe bitan svakako je cena a ona iznosi 4990 RSD. Smatram da je ovaj figaro veoma pristupačan, uzimajući u obzir da se radi o kvalitetno urađenom aparatu uz koji dobijate i garanciju od dve godine. Moju iskrenu preporuku svakako imate.

Babyliss Paris biće prisutan na Sajmu kozmetike ''Dodir Pariza'' 9. i 10. aprila pa ih možete posetiti.

Za sva dodatna pitanja, kao i spisak prodajnih mesta, posetite zvaničnu Facebook stranicu BaByliss Paris Srbija

Do narednog posta,

xoxo

Jovana

/ Fotografije: Di Golubović /
3 comments:

  1. Odlican je. Veoma mi se dopada taj nonsalantni oblik ne sasvim oformljenih lokni-valova. Deluje mi veoma jepo i prirodno, nasuprot onim "ustirkanim" spiralama koje vidjam svuda oko sebe.

    ReplyDelete
  2. Divan prikaz :) Obožavam ovakve talase :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...